2020-10-19 14:45:31• hírek • Bede Emőke

Ittasan ült volán mögé az árokba hajtó sofőr

Képünk illusztráció. Fotó: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala
Képünk illusztráció. Fotó: Román Rendőrség hivatalos Facebook-oldala

Nem telt eseménytelenül a Szatmár megyei közlekedési rendőrök hétvégéje, hiszen több mint 260 helyszíni bírságot szabtak ki mintegy 130 ezer lej értékben, kiegészítő intézkedésként pedig 28 vezetői engedélyt függesztettek fel, ugyanakkor voltak olyanok is, akik ellen büntetőjogi eljárást is kezdeményeztek.

Az első delikvenst még pénteken, 17 óra 20 perc környékén igazoltatták Kaplonyban. A férfi leheletében nem kevesebb mint 0,94 mg/l-es értéket mutatott ki a szonda, melynek okán a rendőrök kórházba kísérték, hogy véralkoholszintjét is megállapítsák.


Egy nappal később, 20 óra 30 perc környékén Szatmárudvari területén is lebukott egy ittas autóvezető, ám ehhez nem egy váratlan közúti ellenőrzés kellett, hanem sajnos egy baleset. A 42 éves, helybeli férfi ugyanis részegen ült volán mögé, melynek okán egy adott pillanatban elvesztette irányítását az általa vezetett autó felett, mellyel végül az út menti árokba hajtott és egy villanypóznának csapódva állt meg. Személyi sérülés szerencsére nem történt, csupán anyagi károk keletkeztek. A sofőr leheletében 0,67 mg/l-es légalkoholszintet mutatott ki a szonda.


Alig néhány órával később, 22 óra körül Ráksán is lebukott egy ittas vezető, ki előbbi sorstársához hasonlóan szintén anyagi károkkal járó közúti balesetbe keveredett. Ám nem csak a történet, de még a szonda által kifújt érték is megegyezett, hiszen az 55 éves, terepi férfi úgyszintén 0,67 mg/l-es értéket fújt.


A rendőrség mindegyik ittas vezető esetében büntetőjogi eljárást kezdeményezett.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: